Wednesday, June 23, 2021

[PDF] DXC Technology Recruitment Placement Papers Latest

Source:

[PDF] DXC Technology Recruitment Placement Papers Latest
FACE Prep


[PDF] DXC Technology Recruitment Placement Papers Latest

DXC Technology Recruitment - Placement Papers Latest 

 

Here are some latest placement papers and solutions that have appeared in the Recruitment Test of DXC Technology.

 

English:

 

Fill in the blank(s) with the option that makes the sentence meaningfully complete.

 

Q1. The monk wanders here and there in search of silence and peace. He lives a _____ life.

 

a. Nomadic

b. Boring

c. Religious

d. Busy

 

Answer: Nomadic

 

Q2. This new technology has the potential to provide handsome returns even though it is at a ______ stage in India.

 

a. Turbulent

b. Peculiar

c. Nascent

d. Unknown

 

Answer: Nascent

 

Q3. The labor union decided to go on strike because the management was adamant and did not agree to their terms. The discussion had reached a /an _______.

 

a. Climax

b. Obstacle

c. Impetus

d. Impasse

 

Answer: Impasse

 

Q4. Friends _____ the much-needed support when you are in trouble.

 

a. Are

b. Is

c. Distribute

d. Provide

 

Answer: Provide

 

Fill in the blank(s) with the option that makes the sentence meaningfully complete.

 

Q5. Once he has signed the agreement, he won’t be able to _____.

 

a. Back out

b. Back up

c. Back in

d. Back at

 

Answer: Back out

 

Logical Reasoning:

 

Q1. If North-West becomes East and North-East becomes South and so on, then what does East become?

 

a. North West

b. North East

c. South East

d. South West

 

Answer: South West

 

Q2. X says, pointing to Y, “He is my sister’s only brother’s son”. How is Y related to X?

 

a. Daughter

b. Father

c. Uncle

d. Son

 

Answer: Son

 

Q3. From the given choices select the odd one out.

a. BAK

b. DCM

c. HGQ

d. MNW

 

Answer: MNW

 

 

Q4. Shivam put his wall clock on a table in such a way that at 9 a.m, the hour hand was pointing south. In which direction will the minute hour point at 9:30 p.m?

 

a. North

b. South

c. East

d. West

 

Answer: East

 

Q5. The question consists of a problem question followed by two statements I and II. Find out if the information given in the statement(s) is sufficient in finding the solution to the problem.

Problem question: Who is the fastest among the three workers X, Y, and Z?

Statements:

I) X and Y together take 12 minutes to paint a room.

II) X, Y and Z together can complete the work in 17 minutes.

 

a. Either I or II alone is sufficient

b. Both the statements are not sufficient

c. I is sufficient, II is not

d. II is sufficient, I is not

 

Answer: Both the statements are not sufficient

 

Quantitative Aptitude:

 

Q1. In a poultry farm, 50 hens give 200 eggs in 2 days. In how many days will 20 hens give 400 eggs?

 

a. 10

b. 20

c. 15

d. 17

 

Answer: 10

 

Q2. How many 4 digit numbers can be made using 1, 2, 3, 4, 5, 6, and 7 with none of the digits being repeated?

 

a. 700

b. 810

c. 840

d. 920

 

Answer: 840

 

Q3. A total profit of Rs. 36,000 is to be distributed among Rajesh, Salesh, and Rajeev such that Rajesh : Salesh :: 5 : 4 and Salesh : Rajeev :: 8 : 9. What is the share of Rajeev?

 

a. Rs.18,000

b. Rs. 12,500

c. Rs. 12,000

d. Rs.13,000

 

Answer: Rs. 12,000

 

 

Q4. What is the least number which should be added to 1330 to make it a perfect square?

 

a. 28

b. 31

c. 39

d. 48

 

Answer: 39

 

 

Q5. One gear of pulley rotates at a speed of 3 revolutions per second, another gear rotates at 5 revolutions per second. If both start together, after how many seconds will they be together again?

 

a. 12

b. 27

c. 15

d. 38

 

Answer: 15

 

Computer Programming MCQs:

 

Q1. A programmer writes a program to find an element in the array A[5] with the elements: 8 30 40 45 70. The program is run to find a number “X”, which is found in the first iteration of binary search. What is the value of “X”?

 

a. 40

b. 8

c. 70

d. 3

 

Answer: 40

 

 

Q2. The program to print the sum of all cubes that lie between 0 and 100 is given below. Does the program have an error? If yes, which statement should be modified to correct the program?


integer i = 0 // Statement 1

integer sum = 0;

a = (i * i * i)

while(i<100) // Statement 2

{

sum = sum + a // Statement 3

i = i + 1

a = (i * i * i) // Statement 4

}

print sum


a. Statement 1

b. Statement 2

c. Statement 3

d. Statement 4

 

Answer: Statement 2

 

 

Q3. A developer writes the program given below to print the sum of the squares of the first five whole numbers (0 .. 4). Is the program correct? If not, which statement should be modified to correct the program?


integer i = 0 // Statement 1

integer sum = 0 // Statement 2

while (i<5) // Statement 3

{

sum = i*i // Statement 4

i = i + 1 // Statement 5

}

print sum // St


a. Statement 1

b. Statement 5

c. Statement 6

d. Statement 4

 

Answer: Statement 4

 

 

Q4. Identify the lowest level format to which the computer converts a program in a higher language before execution.

 

a. English code

b. Machine code

c. Assembly language

d. System language

 

Answer: Machine code

 

Q5. An integer “X” is saved as an unsigned 8-bit number 00001011. What is X?

 

a. 22

b. 11

c. 10

d. None of these

 

Answer: 11

 

 

Automata Fix:

 

Q1. You are required to complete the given code. You can click on Compile & Run anytime to check the compilation/ execution status of the program. You can use cout to debug your code. The submitted code should be logically/ syntactically correct and pass all test cases. Do not write the main() function as it is not required. 

 

Code Approach: For this question, you will need to complete the code as in the given implementation. We do not expect you to modify the approach.

 

The function/ method median accepts two arguments - size and inputList, an integer representing the length of a list and a list of integers, respectively.

 

The function/method median is supposed to calculate and return an integer representing the median of elements in the input list. However, the function/method median works only for odd-length lists because of incomplete code.

 

You must complete the code to make it work for even-length lists as well. A couple of other functions/ methods are available, which you are supposed to use inside the function/method median to complete the code.

 

Helper Description

The following function is used to represent a quick_select and is already implemented in the default code (Do not write this definition again in your code):

 

int quick_select(int* inputList, int start_index, int end_index, int median_order)

{

/*It calculates the median value

This can be called as 

quick_select(inputList, start_index, end_index, median_order)

where median_order is the half length of the inputList

}

 

Answer: 

Image link: https://i1.faceprep.in/fp/articles/img/31925_1597803570.png

 

Q2. You are required to fix all logical errors in the given code. You can click on Compile & Run anytime to check the compilation/ execution status of the program. You can use cout to debug your code. The submitted code should be logically/ syntactically correct and pass all test cases. Do not write the main() function as it is not required. 

 

Code Approach: For this question, you will need to correct the given implementation. We do not expect you to modify the approach or incorporate any additional library methods.

 

The function/method drawPrintPattern accepts num, an integer.

The function/method drawPrintPattern prints the first num lines of the pattern shown below.

 

For example, if num = 3, the pattern should be:

11

1111

111111

 

The function/method drawPrintPattern compiles successfully but fails to get the desired result for some test cases due to incorrect implementation of the function/method. Your task is to fix the code so that it passes all the test cases.

Image link: https://i1.faceprep.in/fp/articles/img/14785_1597803570.png

 

Answer:

Image link: https://i1.faceprep.in/fp/articles/img/64894_1597803570.png


DXC Technology Quantitative Aptitude Questions with detailed solutions are given here. Here are the sample questions that are asked in DXC Technology hiring process.


Q1. What is the difference between the LCM and HCF of the numbers 20, 30, and 40?

A. 100

B. 110

C. 130

D. 120


Answer: Option B


Explanation:

LCM of (20, 30, 40) = 120

HCF of (20, 30, 40) = 10

Difference between LCM and HCF = 120 - 10 = 110.


Q2. Ronald and Elam are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elam takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?

A. 7 hours 30 minutes

B. 18 hours

C. 8 hours 15 minutes

D. 8 hours 25 minutes


Answer: Option C


Explanation:

The number of pages completed by Ronald in one hour = 32/6 = 16/3

The number of pages completed by Elam in one hour = 40/5 = 8

The number of pages completed by Ronald and Elam in one hour = 16/3 + 8 = 40/3

Time taken by Ronald and Elam to complete 110 pages = 110/(40/3) = 110 * 3/40 = 33/4 hours = (32/4 + 1/4) hours = 8 hours 15 minutes


Q3. If Anita scores 66 out of a hundred then how much does she score out of 75 approximately?

A. 50

B. 60

C. 66

D. 45


Answer: Option A


Explanation:

Given, Anita scores 66 out of 100.

Let us assume marked scored by Anita out of 75 marks as "x"

By cross multiplication,

x = (75*66)/100 = 49.5

x = 50 (approximately)


Q4. Both Shruti and Pooja randomly choose a colour from red, orange, and yellow. What is the probability that both choose orange?

A. 1/3

B. 1/6

C. 1/9

D. 2/3


Answer: Option C


Explanation:

We know that,

Probability = Favourable outcomes/Total outcomes

The probability that Shruthi chooses orange = 1/3

The probability that Pooja chooses orange = 1/3

The probability that both Shruthi and Pooja choose orange = (1/3)*(1/3) = 1/9


Q5. Choose the correct option

The simple interest earned on a certain amount is double the money when invested for 15 years. What interest rate is offered?

A. 25.66%

B. 12%

C. 30%

D. 13.33%


Answer: Option D


Explanation:

Given,

Time (T) = 15 years

S.I = 2P

PTR/100 = 2P

TR = 200

R = 200/15

R = 13.33%


Q6. Choose the correct option

A started a business with Rs. 2,70,000 and was joined by B three months afterwards. How much money did B invest if the profit share of A at the end of the year was three-fifth of the total profit?

A. Rs. 2,80,000

B. Rs. 1,00,000

C. Rs. 2,70,000

D. Rs. 2,40,000


Answer: Option D


Explanation:

Given, Investment of A (IA) = Rs. 2,70,000

Let the Investment of B (IB) = Rs. x

Time Period of A (TA) = 12 months

Time Period of B (TB) = 9 months

Given, A gets a profit share of three-fifth of the total profit.

So, B gets the remaining two-fifth of the total profit.

The ratio of profit share of A and B = 3 : 2

We know that profit share should be equal to Investment*Time Period

So, A : B = IA*TA : IB*TB

=> 3 : 2 = 2,70,000*12 : x*9

=> x = 2,40,000


Q7. The product of the two numbers is 9,152 and their HCF is 8. What is the LCM of the numbers? 

A. 9152

B. 1144

C. 73216

D. 2344


Answer: Option B


Explanation:

Given,

Product of two numbers = 9152

HCF of two numbers = 8

We know that,

Product of two numbers = LCM*HCF

9152 = LCM*8

LCM = 9152/8

LCM = 1144


Q8. Choose the correct option.

For what value of M is the number 7M42876M divisible by 11? 

A. 0

B. 8

C. 4

D. 9


Answer: Option B


Explanation:

We know the divisibility rule of 11 => Sum of even place numbers - Sum of odd place numbers = 0 or Multiple of 11

(M+2+7+M) - (7+4+8+6) = 0 (Here we can consider '0')

2M - 16 = 0

2M = 16

M = 8


Q9. Train A takes 16 hours to reach Mumbai from Delhi while Train B takes 20 hours. The ratio of the speeds of both the trains (A : B) is _________.

A. 1 : 4

B. 4 : 5

C. 5 : 4

D. 3 : 2


Answer: Option C


Explanation:

Time taken by Train A = 16 hours

Time taken by Train B = 20 hours

Distance covered by Train A and Train B is the same

DA = DB

SA*TA = SB*TB

SA/SB = 20/16 = 5 : 4


Q10. Choose the correct option.

What is the value of i34?

A. -1

B. 1

C. 0

D. i


Answer: Option A


Explanation:

We know that,

i = √-1

i2 = -1

i3 = -i

i4 = 1

So, i34 = i32 * i2 = (i4)* i2 = 1 * (-1) = -1


Q11. Choose the correct option.

If a = 0.24 & b = 1.76, then compute the following expression

a4 + 4a3 b + 6a2 b2 + 4ab3 + b4

A. 1.52

B. 4

C. 1

D. 16


Answer: Option D


Explanation:

Given,

a = 0.24, b = 1.76

We know that,

(a+b)4 = a4 + 4a3 b + 6a2 b2 + 4ab3 + b4

=> (0.24 + 1.76)4

=> 24

= 16


Q12. Choose the correct option.

Ritu visited a mall where tokens are given while submitting the belongings at the entrance. Tokens are lettered a, b, c,……….z. Guard gives the token at random. What is the probability that the token given to Ritu is a consonant?

A. 5/21

B. 21/26

C. 5/26

D. 26/21


Answer: Option B


Explanation:

We know that Probability = Favourable outcomes/Total outcomes

The total number of letters = 26

The total number of consonants = 21

The probability that the token given to Ritu is consonant = 21C1/26C1 = 21/26


Q13. Choose the correct option.

If LCM and HCF of two numbers are 234 and 13 respectively, then the smallest factor of the product of the two numbers is:

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5


Answer: Option A


Explanation:

Given,

LCM = 234

HCF = 13

We know that,

Product of two numbers = LCM * HCF

= 234 * 13

= 2 * 32 * 132


So, the smallest factor 9of the product of two numbers is 2.


Q14. Choose the correct option.

In how many ways Sangeeta, Arti, Pooja, Mona and Payal can stand in a queue?

A. 120

B. 5

C. 20

D. 150


Answer: Option A


Explanation:

Given, five people are there and we need to arrange them in a queue.

It is a linear permutation and five people should be arranged in five places.

So, the total number of ways = 5! = 120


Q15. Choose the correct option.

The product of a number and its multiplicative inverse is

A. -1

B. 0

C. 1

D. None of the above


Answer: Option C


Explanation:

Let us assume the number as x

The multiplicative inverse of the number will be 1/x

So, product of the number and its multiplicative inverse = (x)*(1/x) = 1


DXC Technology Logical Aptitude Questions with detailed solutions are given here. Here are the sample questions that are asked in DXC Technology hiring process.


Q1. Find the next number in the series.

10, 14, 23, 39, 64, __

A. 100

B. 125

C. 128

D. 148


Answer: Option A


Explanation:

Let us consider the difference between the consecutive numbers in the series

14 -10 = 4 = 22

23 - 14 = 9 = 32

39 - 23 = 16 = 42

64 - 39 = 25 = 52

By looking at the differences and the pattern, we can say that the next difference should be 62 which is 36

So, the next number = 64 + 36 = 100


Q2. From the given choices select the odd one out.

A. BCEH

B. PQSV

C. CDGK

D. STVY


Answer: Option C


Explanation:

Let us look at the difference between the consecutive letters in each option.

Option A: BCEH - 1, 2, 3

Option B: PQSV - 1, 2, 3

Option C: CDGK - 1, 3, 4

Option D: STVY - 1, 2, 3

The only option not having the difference between the consecutive letters are 1, 2, 3 is Option C


Q3. Find the next number in the series.

3, 7, 13, 21, ....

A. 36

B. 33

C. 41

D. 31


Answer: Option D


Explanation:

Let us consider the difference between the consecutive numbers in the series

7 - 3 = 4

13 - 7 = 6

21 - 13 = 8

So, we can clearly see that the differences (4, 6, 8) are increasing by 2.

Hence the next difference should be 10.

Therefore the next number should be 21+10 = 31


Q4. If WORD is coded as 9753, then DOOR is coded as:

A. 3775

B. 3579

C. 9357

D. 3559


Answer: Option A


Explanation:

Here the pattern is every letter has got a unique number allocated.

W - 9

O - 7

R - 5

D - 3

So, the code for DOOR is 3775


Q5. Choose the correct option.

QDXM : SFYN :: UIOZ:?

A. PAQM

B. LPWA

C. QNLA

D. WKPA


Answer: Option D


Explanation:

Let us look at the relation between QDXM and SFYN

The pattern is the difference between the respective letters

S - Q = 2

F - D = 2

Y - X = 1

N - M = 1

So, the pattern is 2, 2, 1, 1

So, the term in the place of question should be

U + 2 = W

I + 2 = K

O + 1 = P

Z + 1 = A

Hence, the term is WKPA


Q6. The question consists of a problem question. Find out if the information given in the stater solution to the problem.

Problem question:

Is P divisible by 12?

Statements:

I) P is divisible by 8

II) P is divisible by 3

A. Statement I alone is sufficient in answering the problem question

B. Statement ll alone is sufficient in answering the problem question

C. Either of the statement is sufficient in answering the problem question

D. Both the statements even put together are not sufficient in answering the problem question

E. Both statements put together are sufficient in answering the problem question


Answer: Option D


Explanation:

Here, we need to check whether P is divisible by 12 or not.

We know that the divisibility rule of 12 is the number should be divisible by 3 and 4.

If we look at statement I, it is given that P is divisible by 12. But we don't know whether P is divisible by 4.

Statement II states P is divisible by 3.

Now, even if we combine both statements, we still don't know whether P is divisible by 4 or not.

So, the data is not sufficient to answer the given question.


Q7. The question consists of a problem question followed by two statements I and II. Find out if the information given in the statement(s) is sufficient in finding the solution to the problem.

Problem question: What is the 5th number?

Statements:

1) 1st and 2nd numbers are 1 and 2 respectively.

II) 3rd and 4th numbers are 3 and 4 respectively.

A. Statement I alone is sufficient in answering the problem question


B. Statement ll alone is sufficient in answering the problem question

C. Either of the statement is sufficient in answering the problem question

D. Both the statements even put together are not sufficient in answering the problem question

E.Both statements put together are sufficient in answering the problem question


Answer: Option D


Explanation:

We need to find out the 5th number.

Statement I states that the 1st number is 1 and the 2nd number is 2.

Statement II states that the 3rd number is 3 and the 4th number is 4.

But from both the statements, we cannot find the 5th number because it is never mentioned that the numbers are consecutive. So, the data is not sufficient to answer the question.


Q8. Decode the word(s) / pattern given in the question.

If PENCIL is coded as LICNEP, then ANIMAL is coded as:

A. ANALIM

B. LAMINA

C. AIMNAL

D.LLMINA


Answer: Option B


Explanation:

Given,

PENCIL is coded as LICNEP

Here the pattern is a mirror image i.e. All the letters in PENCIL are mentioned in the reverse order.

So, ANIMAL will be coded as LAMINA.


Q9. Choose the option that arranges the given set of words in the 'most' meaningful order. The words when put in order should make logical sense according to size quality, quantity, the occurrence of events, value, appearance, nature, process, etc.

1.Tree 2. Wood 3. Plant 4. Seed 5. Furniture

A. 3, 4, 2, 1, 5

B. 3, 4, 1, 2, 5

C. 4, 1, 3, 2, 5

D. 4, 3, 1, 2, 5


Answer: Option D


Explanation:

In the given set of words, the first word should be seed.

From seed, a plant grows.

Then plant slowly grows into a tree.

A tree is then cut into pieces and we get wood.

By using wood, we can make furniture.

So, the order of words should be Seed, Plant, Tree, Wood, Furniture i.e. 4, 3, 1, 2, 5


Q10. Choose the correct option.

Mohan is the brother of Rohan's grandmother, how is Rohan related to Mohan?

A. Brother-in-law

B. Uncle

C. Grandson

D. Grandfather


Answer: Option C


Explanation:

Let us assume Rohan's grandmother as 'X'

Rohan could be a grandson or a granddaughter of X as we don't know the gender of Rohan.

We know that Mohan is the brother of X.

So, Rohan should be a grandson or granddaughter of Mohan. As we don't have the option of a granddaughter, we can eliminate that possibility.

Hence, Rohan is the grandson of X


Q11. The question consists of a problem question followed by two statements I and II. Find out if the information given in the statement(s) is sufficient in finding the solution to the problem.

Problem question:

Is B the brother of A?

Statements:

I) A is the brother of C.

II) C is the sister of B.


A. Statement I alone is sufficient

B. Statement II alone is sufficient

C. Both statements put together are sufficient

D. Both the statements even put together are not sufficient

E. Either of the two statements individually is sufficient


Answer: Option D


Explanation:

From statement I, we know that A is the brother of C.

From statement II, we know that C is the sister of B.

So, from the given information, we can say that A is male and C is female.

But, even after combining both statements, we cannot say whether B is male or female.

Hence, B can be the brother of A or B can be the sister of A.

Therefore, the data is not sufficient to answer the question.


Q12. A quality audit company established certain following standards for issuing Standardized certifications to companies. The firms must

1. Have achieved Six Sigma.

2. Possess assets worth 10 lakhs rupees.

3. Deposit 25,000 rupees as registration fees.

4. Have an environment clearance certificate from the Department of environment and forest.

5. Not have any legal case pending against them.

6. Arrange for 3 guarantors with their personal IDs.

However, if the firm satisfies all the above-mentioned criteria, except:

A. criteria (1) but is a local doth supplier, then the case may be referred to the Director of the company.

B. criteria (4) but is a traditional cloth weaving company, then the case may be referred to the Chief executing officer of the company.

C. criteria (3) but can deposit half the fees, then the case may be referred to the Chief finance officer of the company.


A decision has to be taken on the basis of the given conditions. There are two cases based on the same set of conditions. Take a decision for both cases and mark the correct answer for each.

A traditional handloom company obtained its six sigma status on 20th Jan 2010. It has total assets of 12 lakhs and is ready to give 25000 rupees as registration fees. There are no legal cases pending against them and have been able to arrange 3 guarantors for its company reference. They do not have an environment clearance certificate from the Department of environment and forest.


A. The company will be issued the certificate

B. The company will not be issued the certificate

C. The case will be referred to the director of the company

D. The case will be referred to the Chief executing officer

E.The case will be referred to the chief finance officer


Answer: Option D


Explanation:

The traditional handloom company satisfies all the conditions except (4). They do not have an environment clearance certificate from the Department of environment and forest.

Now, there is an exception for condition (4). As the company satisfies the exception case, this should be referred to the Chief executing officer.


Q13. Choose the odd man out

A. 21

B. 24

C. 31

D. 48


Answer: Option C


Explanation:

Out of the 4 options, 31 is the only prime number and the remaining are composite numbers. Hence, 31 should be the odd one.


Q14. Choose the correct option:

8, 12, 24, 60, ...

A. 120

B. 168

C. 142

D. 180


Answer: Option D


Explanation:

Let us understand the pattern in the given series

12 = 8*1.5

Here, 8 is the first term and we have multiplied it by 1.5 to get the second term

24 = 12*2

Here, 12 is the second term and we have multiplied by 2 to get the third term.

60 = 24*2.5

Here, 24 is the third term and we have multiplied by 2.5 to get the fourth term.

So, in order to get the fifth term, we need to multiply the fourth term by 3.

Fifith term = 60*3 = 180


Q15. Choose the correct option:

Q is the wife of R. M is the mother of R and S. How is M related to Q?

A. Father

B. Mother-in-law

C. Uncle

D. Father-in-law


Answer: Option B


Explanation:

Given, Q is the wife of R. So, R is the husband of Q.

M is the mother of R.

As R is married to Q and M is the mother of R, M will be mother-in-law to Q.


DXC Technology Verbal Ability Questions with detailed solutions are given here. Here are the sample questions that are asked in DXC Technology hiring process.


Q1. Fill in the blank(s) with the option that makes the sentence meaningfully complete.

A _____ person is bound to insure himself against all types of losses.

A. circumspect

B. reckless

C. impetuous

D. petrified

Answer: Option A


Explanation:

By reading the statement, we can proactively say that the meaning of the word in the blank should be a person who is careful and tries to avoid taking risks. One such sense of meaning is in the word "Circumspect".


Q2. The monk wanders here and there in search of silence and peace. He lives a _____ life.

A. nomadic

B. boring

C. religious

D. busy

Answer: Option A


Explanation:

The meaning of the statement is a monk is a person who doesn't stay in one place. He moves continuously. Now, if we look at the options, the only suitable word which has the same meaning is "Nomadic".


Q3. Select the correct option that fills the blank and makes the sentence meaningfully complete.

Monika is quite intelligent but rather ____

A. Idealistic

B. Generous

C. Lazy

D. Optimistic

Answer: Option C


Explanation:

Here, but is a contrasting signpost word clue. Usually, a contrasting signpost word clue combines two statements of opposite tone.

'Monika is quite intelligent' - This is a positive statement.

Hence, the statement after but should be negative. So, the blank should be definitely a negative word. The only negative word in the options is "Lazy".


Q4. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. Ignore the error of punctuation, if any.

(A) Yauhan does not understand (B) the importance of money as (C) he never had to earn himself.

A. A

B. B

C. C

D. D

Answer: Option A


Explanation:

This is a Subject-Verb agreement error.

The error is in part (A) of the sentence.

Here, Yauhan is a singular subject. So, the verb should also be singular.

But, the given verb 'does' is a plural verb. Hence, it is an error.


Q5. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. Ignore the error of punctuation, if any.

(A) As Maria returned home, /(B) she found the hall to be empty as/ (C) everyone was hiding in the kitchen. /(D) No error

A. A

B. B

C. C

D. D

Answer: Option C


Explanation:

This is a Subject-Verb agreement error.

The error is in part (C) of the sentence.

Here, Everyone is a singular subject. So, the verb should also be singular.

But, the given verb 'were' is a plural verb. Hence, it is an error.


Q6. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the word or phrase is given in bold.

Birds are quarantined to prevent the spread of bird flu.

A. immunized

B. butchered

C. secluded

D. mingled

Answer: Option D


Explanation:

The meaning of Quarantine is isolation.

The opposite of isolation is engaging socially.

Let us look at the options:

A) Immunized - Make someone immune to infection

B) Butchered - Slaughter

C) Secluded - Did not visit many people or private

D) Mingled - Engaging with people easily

So, the opposite of Quarantine is Mingled.


Q7. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. Ignore the error of punctuation, if any.

(A) Everyone needs to understand (B) that it is important to (C) respect one's parents.

A. A

B. B

C. C

D. D

Answer: Option A


Explanation:

This is a Subject-Verb agreement error.

The error is in part (A) of the sentence.

Here, Everyone is a singular subject. So, the verb should also be singular.

But, the given verb 'need' is a plural verb. The singular form is 'needs'. So, it is an error.


Q8. Select the correct option that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete.

The experiment leads to the emission of ______ vapour, which resulted in the immediate termination of the research.

A. Noxious

B. Non-toxic

C. Innocuous

D. Bland

Answer: Option A


Explanation:

By reading the statement, it is clear that toxic vapours were emitted and hence the research was terminated.

Now, let's look at the options:

A) Noxious - Harmful

B) Non-toxic - Not harmful

C) Innocuous - Not harmful

D) Bland - Dull.

So, the most suitable word in the sentence is Noxious.


Q9. Select the word or phrase which is the OPPOSITE of the given word.

PETTY

A. Liberal

B. Moderate

C. Light

D. Magnanimous

Answer: Option A


Explanation:

The meaning of petty is small.

So, the opposite of small should be large.

'Magnanimous' means large.

So, the only option which is the opposite of Petty is Magnanimous.


Q10. Fill in the blank(s) with the option that makes the sentence meaningfully complete.

Organizations are _____ about the physical fitness of their employees so they are providing their employees with a gym or yoga facility.

A. lousy

B. scared

C. irritated

D. concerned

Answer: Option D


Explanation:

By reading the statement proactively, we can clearly understand that organizations are worried about their employees.

Now, let's look at the options:

The meaning of 'Lousy' is bad. So, the only option which is relevant to worry is concerned.


Q11. Fill in the blank(s) with the option that makes the sentence meaningfully complete.

The labour union decided to go on strike because the management was adamant and did not agree to their terms. The discussion had reached a /an _______.

A. Climax

B. obstacle

C. impetus

D. impasse

Answer: Option D


Explanation:

By reading the statement, we can say that the management didn't agree to the terms put by the labour union and hence labour union decided to go on strike. This clearly means there is no conclusion to the discussion that happened.

The meaning of impetus - external force or energy

The meaning of impasse - a situation where there is no progress

So, the most suitable word for this context is an impasse.


Q12. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. Ignore the error of punctuation, if any.

(A) Green home cleaning can be a tiny (B) and imperative step in (C) balancing and preserving our nature.

A. A

B. B

C. C

D. No error

Answer: Option B


Explanation:

The error is in part (B) of the sentence.

'And' is a conjunction that is used to combine two words/sentences of the same tone. But, here tiny and imperative steps have contrasting tones. In this case, the suitable conjunction should be 'but'.


Q13. Improve the sentence by selecting the correct alternative to the italicized part of the sentence.

The villagers refused to give water to the weary travelers as they suspected them to be thieves.

A. tired

B. poor

C. thirsty

D. wandering

Answer: Option A


Explanation:

Here, we need to find a suitable replacement/synonym for the word 'weary'.

From the context, we can say that the meaning of weary is tired.

So, the only suitable option is tired.


Q14. Choose the correct option that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete.

The notebooks used by _____ 'Evergreen' society are made of recycled paper.

A. A

B. An

C. The

D. No article

Answer: Option A


Explanation:

Here, we are clear that Evergreen society is using recycled paper. So, we are specific about that particular society. So, the suitable article is 'The'.


Q15. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. Ignore the error of punctuation, if any.

(A) In the film fraternity, there are many people (B) who like to be in the limelight, but many just want (C) to stay away from any kind of controversy.


A. A

B. B

C. C

D. No error

Answer: Option B


Explanation:

This is a Subject-Verb agreement error.

The error is in part (B) of the sentence.

Here, People is a plural subject. So, the verb should also be plural.

But, the given verb 'likes' is a singular verb. The plural form is 'like'. So, it is an error.

Download

Search results:

  • dxc technology written test previous papers pdf
  • dxc technology coding questions
  • dxc exam pattern
  • dxc technology exam pattern
  • amcat dxc technology
  • dxc automata fix questions
  • dxc syllabus
  • dxc technology syllabus