Nareddula Rajeev Reddy
  In the service of the Lord Sri Venkateswara (my God) and the Great India [my Country]. 
Venkata Krishna Reddy Nareddula

Wipro Previous Years Placement Papers Questions and Answers

www.matterhere.com - Nareddula Rajeev Reddy (NRR)
Information technology company

WIPRO Paper placement paper Question and answers

Wipro is a largest software company based on India. Wipro placement papers of aptitude and technical  interview questions and answers. It is a previous year placement paper for student’s reference. Meanwhile consider this paper as a sample or model of placement paper. Find Solved Placement Papers of Wipro technologies. Questions have been compiled across different patterns and sections of Wipro papers.So  practice well on your part and make use of it.

                                     Wipro Previous Year Question Paper

Aptitude Questions :
(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement (II) alone is sufficient but statement (I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.

1. What is John's age?
(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
(II) Dias was born 5 years ago
Ans. (C)

2. What is the distance from city A to city C in kms?
(I) City A is 90 kms from City B
(II) City B is 30 kms from City C
Ans. (D)

3.Is A=C ? A, B ,C are real numbers
(I) A-B=B-C
(II) A-2C = C-2B
Ans. (C)

4. What is the 30th term of a given sequence ?
(I) The first two terms of the sequence are 1,1/2
(II) The common difference is -1/2
Ans. (A)

5.Was Avinash early, on time or late for work?
(I) He thought his watch was 10 minutes fast
(II) Actually his watch was 5 minutes slow
Ans. (D)

6. What is the value of A if A is an integer?
(I) A4 = 1
(II) A3 + 1 = 0
Ans. (B)

7. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and final ly travels 5km towards the east, how far is he from his
starting place?
(a) 5.5 kms
(b) 3 km
(c) 13 k
(d) 6.4 km
Ans. (b)

8. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as
(a) Son
(b) Nephew
(c) Uncle
(d) Grandfather
Ans. (c)

9. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31
(a) 43
(b) 33
(c) 41
(d) 45
Ans. (a)

10. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678. Then the code for the word"MANGO" would be
(a) 82357
(b) 89343
(c) 84629
(d) 82347
Ans. (d)

11. If "PROMPT" is coded as QSPLOS ,then "PLAYER" should be
(a) QMBZFS
(b) QWMFDW
(c) QUREXM
(d) URESTI
Ans. (a)

12. A person travels 6km towards west, then travels 5km towards north ,then finally travel 6km towards west. Where is he with respect to his starting position?
(a) 13km east
(b) 13km northeast
(c) 13km northwest
(d) 13km west
Ans. (c)

13. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the truth at the same time
(a) 0.8
(b) 0.48
(c) 0.6
(d) 0.14
Ans.(b)

14. Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages canthey type in 30 minutes?
A. 15
B. 20
C. 25
D. 65
E. 75
Ans: E

15. Six bells commence tolling to gether and toll at intervals 2,4,6,8,10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes how many times they toll together.
a) 4
b) 10
c) 15
d) 16
Ans: d)

Technical Questions :
1. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to
(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above
Ans. (c)

2. Transponders are used for which of the following purposes
(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above
Ans. (c)

3. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C
(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable
Ans. (a)

4. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is
(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort
Ans. (a)

5. What details should never be found in the top level of a top-down design?
(a) Details
(b) Coding
(c) Decisions
(d) None of the above
Ans. (c)

6. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler
(a) Reallocation
(b) Allocation
(c) Linking
(d) Both (a) and (b)
Ans. (d)

7. Banker's algorithm for resource allocation deals with
(a) Deadlock prevention
(b) Deadlock avoidance
(c) Deadlock recovery
(d) None of these
Ans. (b)

8. Thrashing can be avoided if
(a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
(b) The speed of CPU is increased
(c) The speed of I/O processor are increased
(d) All of the above
Ans. (a)

9. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?
(a) Narrowband channels
(b) Simplex channels
(c) Full-duplex channels
(d) Mixed band channels
Ans. (b)

10. A feasibility document should contain all of the following except
(a) Project name
(b) Problem descriptions
(c) Feasible alternative
(d) Data flow diagrams
Ans. (d)

11. What is the main function of a data link content monitor?
(a) To detect problems in protocols
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data
Ans. (a)

12. Which of the following memories has the shortest access time?
(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM
Ans. (a)

13. A shift register can be used for
(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above
Ans.(d)

14. In which of the following page replacement policies, Balady's anomaly occurs?
(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU
Ans. (a)

15. Subschema can be used to
(a) Create very different, personalised views of the same data
(b) Present information in different formats
(c) Hide sensitive information by omitting fields from the sub-schema's description
(d) All of the above
Ans. (d)

16. A 12 address lines maps to the memory of
a. 1k bytes
b. 0.5k bytes
c. 2k bytes
d. none
Ans: b

17. In a processor these are 120 instructions . Bits needed to implement this instructions
[a] 6
[b] 7
[c] 10
[d] none
ans: b

18. In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are needed. IN this to store a character two words are appended .Then for storing a K characters string, How many words are needed.
[a] 2k/9
[b] (2k+8/9
[c] (k+8/9
[d] 2*(k+8/9 [e] none
Ans: a

19. Virtual memory size depends on
[a] address lines
[b] data bus
[c] disc space
[d] a & c [e] none
Ans : a

English :
Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'
1. The house with all its (A)/ furniture and exotic plants (B)/ were sold for Rs. 50,000(C) / No error(D)
Ans : C

2. The teacher asked the students(A) / if everyone of them were interested in (B)/ going on an excursion (C)/ No error(D)
Ans : B

3. a physiologist in the last century demonstrated(A) / that puppies will die (B)/ if kept awake for more than five days(C) / No error(D)
Ans : B

4. It is unfortunate that(A) / many youngsters get (B)/ addicted to gamble (C)/ No error(D)
Ans : C

5. I have seen (A)/ that film last year (B)/ but I do not remember its story(C) / No error(D)
Ans: A

* To get File; clear, download the Wipro Previous Years Placement Papers Questions and Answers.

* Ask us, what you want? You will get it within 48 hours.